به شما حق میدهیم که با جستجو روی وبسایتهای مختلف اینترنتی در نهایت به پاسخ مشخصی در مورد این که راهاندازی یک فروشگاه اینترنتی چقدر هزینه ندارد نرسیده باشید. کسبوکارهای دیجیتال ممکن است در ابتدا بسیار کمهزینه به نظر برسند. (در مقابل این مسئله عدهای نیز فکر میکنند که راهاندازی فروشگاه نیاز به هزینه میلیاردی دارد.) اما بههرحال اصول خاص خود را دارد و قطعاً فروشگاهی با یک قالب بیکیفیت، کپی شده، سرعت پایین و سئوی ضعیف فروش خوبی هم تجربه نخواهد کرد.
اگر میخواهید کسبوکار دیجیتال خود را راهاندازی کنید اولین چیزی که به شما پیشنهاد میشود فروشگاه ساز خواهد بود. فروشگاه ساز یک ساختار آماده برای راهاندازی کسبوکار بدون نیاز به کدنویسی است. اگر میگویید که هیچ مهارتی برای مدیریت سایت ندارید، خوب نگرانی وجود ندارد. فروشگاه ساز نیازی به دانش فنی خاصی نخواهد داشت.
بهطورکلی بسیاری از فروشگاه سازها نظیر ووکامرس، مجنتو، پرستا شاپ و... رایگان هستند و میتوانید آنها را دانلود و رویهاست خود نصب کنید. اما بههرحال شما نیاز به یک سری پیشنیازها و پسنیازها خواهید داشت.
هزینه ابتدایی راهاندازی فروشگاه اینترنتی
برای راهاندازی فروشگاه اینترنتی شما نیاز به هزینه دامین، هاست و شاید قالب خواهید داشت. هزینههاست در واقع مربوط به فضایی خواهد بود که وبسایت شما و تمامی فایلها و دادههایش روی آن نگهداری میشوند. دامنه نیز نام سایت شما خواهد بود. به طور مثال MySite.com.
این هزینه ممکن است سالانه یک میلیون تومان تا چند میلیون تومان در ماه باشد. بسته به تعداد بازدیدکنندگان، گسترش پایگاهداده و خدماتی که شما روی وبسایت ارائه میدهید. هزینه میتواند بسته به محدوده فعالیت متغیر و متفاوت باشد. هستند وبسایتهای فروشگاهی بینالمللی و تراز اولی که در ماه هزینهای معادل 50 میلیون تومان برای و حتی بیشتر برای فضای هاستینگ، پشتیبانی و... پرداخت میکنند. اما اگر بخواهیم بهطورکلی بگوییم، در نهایت استفاده از فروشگاه سازها درصورتیکه رایگان باشند برای شما هزینهای نخواهد داشت.
آیا استفاده از فروشگاه ساز رایگان است؟
پلتفرمهایی نظیر وردپرس و ووکامرس رایگان هستند اما اینطور نیست که صرفاً رقمی برای راهاندازی آنها هزینه نکنید. درست است که میتوانید با چند کلیک ساده، وردپرس را ازروی اینترنت دانلود و رویهاست نصب کنید. اما بههرحال هزینههای دیگری نظیر دریافت درگاه پرداخت، قالب اختصاصی و یا بهینهسازی سایت نیز وجود خواهد داشت.
https://zamziran.com/blog/advantages-and-disadvantages-of-buying-a-virtual-server-in-iran/
این هزینهها برای فروشگاههای معمولی است. اگر نیاز به امکانات پرداختی اختصاصی، صفحههای اضافه دارید و یا این که خودتان هیچ اطلاعی از سئو ندارید و نمیخواهید یاد بگیرید، باید از یک پشتیبان سئو و بهینهسازی و همینطور تولید محتوا بهصورت دورهای بخواهید که این موارد را روی سایت شما اعمال کند.
گاهی نیز شما میتوانید فروشگاه ساز خود را اختصاصی و از صفر طراحی کنید. در پروژههایی مانند سایت فروش بلیت، سایتهای ارگانی و سازمانی و... قطعاً نمیتوان از فروشگاه سازهای رایگان استفاده کرد. در این صورت CMS فروشگاه شما باید بهصورت اختصاصی و از صفر کدنویسی، توسعه و رابط و تجربه کاربری آن هم طراحی گردد. هزینه طراحی اختصاصی فروشگاه اینترنتی بیش از اینهاست و ممکن است کدها از صفر و پایه نوشته شود و در نهایت از شما مبلغی بین 5 تا 50 میلیون تومان دریافت کند.